Receptář

Všichni se snažíme uvařit tak, aby všem chutnalo. Proto jsme sesbírali recepty z různých školních jídelen na tzv. neoblíbená jídla, kde se z nich již stala oblíbená. Nechejte se také inspirovat a recepty si použijte i u vás. A pokud máte tip na vaši zajímavou mňamku, recept nám prosím pošlete, ať chutná strávníkům i jinde.

Testy

Zajímavá porovnání kvality a ceny mezi „čerstvou“ a mraženou zeleninou.

Všichni se totiž snažíme připravovat jídla čerstvá a chutná. Je ale dobré si uvědomit, že ne vše čerstvé je i dobré! Např. „čerstvý“ květák zakoupený v únoru nemusí být až tak zdravý a levný, jak si myslíme. Nejen, že již po 5 dnech od sklizně klesá procento např. vitaminu C pod polovinu a málokdy máte v zimě zeleninu od místního pěstitele. Navíc, aby zelenina dovážená někdy i z jiného kontinentu vypadala čerstvě, je chemicky a tedy nezdravě ošetřená. A při porovnávání ceny je třeba si uvědomit, že cena „čerstvé“ zeleniny je vždy včetně odpadu!

Vítězí tak kvalitně zpracovaná a zamražená zelenina za rozumnou cenu! A to jsou ARDO produkty od ET GASTRO! Podívejte se na výsledky studie sami.